Nkambeni Tented Camp in het Krugerpark (aug 2024)

Een tijdje geleden had ik een kamp in het Krugerpark gevonden waar we nog niet eerder van gehoord hadden. Het is een Tented Camp (je slaapt dus in een tent) en het lag binnen het Krugerpark, stond er. Ze hadden een speciale aanbieding voor mensen uit Zuid-Afrika (daar vallen wij ook onder) en ik heb 3 nachten geboekt. Het was een luxe tent, met zowel ontbijt als avondeten erbij.

Op vrijdagochtend zijn we vertrokken en we zijn weer via Malelane Gate het park ingegaan. Het kamp lag dicht bij de Numbi Gate. Deze gate is nogal berucht, want er wordt afgeraden via deze gate te rijden, omdat er een aantal mensen daar buiten de poort overvallen zijn. Daarom zijn we ook via een andere gate het park ingereden. Onderweg hebben we weer allerlei dieren in het park gezien (waaronder hyena’s en wilde honden), maar geen leeuwen, neushoorns of luipaarden. Tegen 5 uur zijn we naar het kamp gegaan. Het klopte inderdaad dat het kamp binnen het hek van het Krugerpark ligt, maar je moest wel eerst door de poort (waar je normaalgesproken registreert) en dan net voor het eigenlijke hek moest je af om nog via een zandweg enkele kilometers naar het kamp te rijden.

Daar aangekomen werden we naar onze tent gebracht. De tenten stonden op een lange rij en de onze stond behoorlijk ver weg. Je moest het hele stuk lopen, want de auto moest op de parkeerplaats blijven staan. En het pad liep ook nog omhoog. De tent was mooi, een heel breed bed, met airco en alle verdere voorzieningen.

We konden avondeten van 6-9 uur, en het was een buffet. Omdat Tineke glutenvrij moest eten, zijn we vrij vroeg naar het restaurant gegaan, zodat we konden vragen wat er mogelijk was. De kok zelf was aanwezig bij het buffet en heeft alles uitgezocht. Tineke kon bijna alles eten van de hoofdmaaltijd, maar de toetjes waren niet mogelijk. Daarom heeft hij voor haar dan speciaal een fruitsalade gemaakt.

Het restaurant was er groot en hier kon je goed zien dat deze accommodatie vooral voor groepen bedoeld is. Er stonden deels lange tafels voor groepen en we hebben ook meerdere bussen gezien. In totaal waren er 150 tenten, waar vaak 2 en soms zelfs meer mensen konden slapen. We hebben dan ook groepen Fransen, maar ook Nederlanders gezien.

De volgende 2 dagen hebben we rondgereden in het park en in het kamp gegeten. Het kamp was verder prima, ook al omdat het lang niet vol was. Als het vol zou zijn, dan is het wellicht wat minder aangenaam.

De kok heeft Tineke iedere avond glutenvrij eten bezorgd, de tweede en derde avond heeft hij speciaal voor haar vlees gebakken en ook weer een fruitsalade als toetje gemaakt. We hebben hem daarvoor aan het eind dan ook extra bedankt.

Bij de lodge zagen we ook een paar mooie vogels, onder andere de papagaai die we nu enkele keren in het park gezien hadden.

De tweede dag zagen we de papegaai nog beter:

Zowel op dag 2 als dag 3 hebben we ook leeuwen gezien:

We hebben ook veel op de vogels onderweg gelet en zagen een aantal verschillende ijsvogels:

De derde dag waren in Skukuza aan het tanken, toen Tineke opeens de groene duif zag. Ik had deze ooit al eens gefotografeerd zonder dat ik er erg in had, daar kwam ik toen pas later achter. Nu zagen we ze echter in de boom zitten naast het tankstation:

Op zondag hebben we de lunch gebruikt bij het restaurant van de golfbaan bij Skukuza. Als je hier wilt golfen, moet je uitkijken voor de wilde dieren:

Op maandag hebben we nog een ochtend door het park gereden en zijn toen via Crocodile Bridge Gate weer naar huis gereden.

Hieronder nog een impressie van wat andere dieren die we gezien hebben:

Het was eens een keer wat anders dan in een restcamp te verblijven, maar de volgende keer zullen we toch weer voor een restcamp kiezen. Nu moesten we iedere dag weer opnieuw registreren bij binnenkomst. Nu was dat niet erg lastig bij de Numbi Gate, omdat hier bijna niemand binnenkomt. Bij een andere gate zou het een grotere hindernis kunnen zijn.