Onze huizenjacht

Na onze aankomst in Zuid-Afrika was ons eerste doel een huis te vinden waar we kunnen gaan wonen. Daartoe hebben we hulp van een Zuid-Afrikaanse dame, Doris genaamd. Ik had al in december met haar gesproken en aangegeven wat wij zochten. Wij waren op zoek naar een gemeubileerd huis met minimaal 4 slaapkamers (evt. 3) en een tuin met zwembad, het liefst in Silver Lakes Golf Estate. We spraken af om op vrijdag 22 januari huizen te gaan bekijken.

Wij hadden zelf in Nederland ook al wat huiswerk gedaan en al 2 huizen aangeleverd voor de lijst. Deze bleken gelukkig ook nog beschikbaar.

Uiteindelijk hebben we deze vrijdag 7 huizen bekeken. Er waren een aantal zeer grote, een aantal zeer klassieke huizen bij. Uiteindelijk beviel ons het huis dat we zelf in Nederland (van de foto’s) hadden uitgezocht, het beste. Dit huis was voor Zuid-Afrikaanse begrippen niet al te groot, nog steeds met 3 slaapkamers boven en een vierde slaapkamer beneden(bedoeld voor inwonend personeel). Er was een mooie tuin en een mooi zwembad. Het huis had bijna overal laminaat, de andere huizen hadden vaak vloerbedekking. Er woonde een jong gezin dat ging verhuizen naar een ander huis in dezelfde wijk. Zij waren ook geïnteresseerd in ons als huurder en uiteindelijk is het ook gelukt dit huis te huren voor de komende jaren. Oorspronkelijk wilden zij het huis ongemeubileerd verhuren, maar uiteindelijk zijn we tot een akkoord gekomen voor het gemeubileerd verhuren (en inclusief stoffering, keukengerei, etc..). Het huis had een backup systeem met zonnepanelen voor de loadshedding periodes. Zij nemen echter de zonnepanelen mee, maar installeren wel een backup batterij, zodat we elektriciteit hebben voor licht en enkele andere basale voorzieningen. Voor het koken hebben we gas, zodat dat in deze periodes ook geen probleem is. Gas betekent hier wel gasflessen, aardgas via leidingen kennen ze natuurlijk niet.

Het huis komt per 1 maart beschikbaar, dus op maandag 1 maart gaan we verhuizen van ons apartement naar dit huis. De eerste foto zie je bovenaan dit bericht (van de achterkant met tuin). Meerdere foto’s zullen volgen wanneer we er echt wonen.