Impressie van de wijk waarin we wonen

Vanaf de dag van aankomst wonen we in de wijk Silver Lakes Golf Estate. Dit is een grote wijk in Pretoria-Oost. De wijk is ommuurd en wordt 24 uur per dag bewaakt. Er zijn 2 toegangen tot de wijk, waar je alleen met pasjes/barcodes/pincodes binnen kunt komen. Deze moet je aanvragen of krijgen van de mensen bij wie je op bezoek gaat/verblijft. Wij hebben een papier met een barcode waarmee wij iedere dag in en uit de wijk kunnen. Bij binnenkomst wordt bovendien elke keer ook nog je auto geregistreerd. Om je een idee te geven van de bewaking, op de zwakke plekken van de omheining staat op nog 24 uur per dag een persoon om toe te zien dat er niemand binnenkomt (bv. bij een waterdoorgang). Deze wijk is daarmee één van de veiligste wijken in Pretoria.

Mocht je denken dat je daarmee opgesloten zit, dat valt reuze mee. Je kunt binnen de wijk gemakkelijk 10 km wandelen zonder op dezelfde plaats terug te komen. Dat kan rond de golfbaan (maar overdag kan dat gevaarlijk zijn vanwege rondvliegende balletjes), maar ook in wat ruiger terrein in de game reserve. Er zijn veel mensen die ook binnen de wijk mountainbiken. Buiten de wijk zie je echter nog meer fietsers.

Ons appartement staat in de game reserve en wij wandelen regelmatig een rondje van ongeveer een uur over deels ruig terrein. Daarbij komen we ook wild tegen, verschillende soorten antilopen en steenbokken vooral. Op een avond kwamen we ook een reusachtige slak tegen.

Hieronder een kaartje uit google maps van de wijk:

https://goo.gl/maps/emVCkPEnbNEFTxzo8

Hieronder diverse foto’s die we in de wijk gemaakt hebben.