Aanvraag van het ’traffic register number’ (TRN)

Zuid-Afrika is afgelopen maandag teruggegaan naar lockdown level 1, wat betekent dat de maatregelen minder streng zijn. Het aantal positieve gevallen is laag (< 1000 per dag). Dit betekent dan ook dat we eindelijk dit traffic register number kunnen aanvragen, dat verplicht is voor buitenlanders om een auto te kopen. Morgen (donderdag 4 maart) is de grote dag. Het kantoor is open van 8-12 uur, maar aangezien we drukte verwachten, heb ik met Doris, onze consulent, al om half 8 daar afgesproken. Het is ongeveer 30 minuten rijden van huis, maar aangezien ik dinsdag ook in een file terecht kwam, besluit ik maar wat eerder weg te gaan om zeker te zijn dat ik op tijd ben.

Ik heb geen idee wat me te wachten staat. Iedereen vertelt over lang wachten in rijen en onvriendelijk personeel, maar ik wacht rustig af. Hopelijk ben ik voor 12 uur aan de beurt, anders wacht ik nog voor niets ook. We zullen wel zien. In ieder geval heb ik alle papieren verzameld die nodig zijn, hopelijk willen ze niets anders, want dat is een ander punt, het is nooit zeker welke documenten je precies nodig hebt.

Op donderdagochtend begeef ik mij al vroeg naar het opgegeven adres. Daar aangekomen zie ik al een behoorlijke rij staan (het was 7.15 uur, nog 45 minuten voor de opening):

De rij voor het kantoor

Doris, onze consulent, kwam rond half acht ook aan. Toen bleek dat ik in de verkeerde rij stond. We moesten bij een ander gebouw zijn, ruim 50 meter verder. Daar bleek de rij gelukkig mee te vallen en waren er slechts 2 mensen voor mij. Uiteindelijk was ik al om 8.25 uur aan de beurt en ruim voor 9 uur had ik mijn aanvraag gedaan. Dat viel nog eens mee! De mevrouw die mij hielp was erg aardig en uiteindelijk bleek ik 1 document niet bij me te hebben (omdat ik dat niet wist). Het bleek dat ik ook 3 maanden payslips (salarisstroken) nodig had. Gelukkig was dat geen probleem en kon ik bij het ophalen van het nummer dit laten zien. De aanvraag is gedaan en ik kreeg een papier mee met daarop de datum waarop ik de TRN kan ophalen: 31 maart. Hopelijk zijn we dan niet weer in lockdown level 3, want dan zijn ze waarschijnlijk weer dicht.

Bij de aanvraag wel een eigenaardigheid. Ik moest hier nog echte vingerafdrukken achterlaten, van beide duimen. Geen idee wat ze ermee denken te gaan doen, dit is echt uit het jaar 0 (waarschijnlijk weten ze het zelf ook niet).

Ik was dus al weer vroeg op weg naar huis. Mooi tijd dus om een ster in mijn voorruit te laten repareren. Ik had inmiddels vernomen dat bij het winkelcentrum vlak bij de Estate een bedrijf is die dit repareert. Daar aangekomen werd ik vrij vlot geholpen door een vriendelijke dame die de ster netjes gerepareerd heeft. Het blijkt dat ze de spullen van Carglass gebruiken (en ook de training daarvan krijgen). Een ster in je ruit is hier niet zo opmerkelijk, er ligt nogal wat steenslag (en erger, grote gaten in het wegdek), maar ik wilde voorkomen dat de ruit doorscheurt. De prijs voor de reparatie was 280 rand, zeg maar 15 euro.

De reparatie is bezig met een kit van Carglass