Verhuizing naar Norman Street 18A, Silver Lakes

Op 1 maart gaan we verhuizen naar onze woning op 18A Norman Street in hetzelfde estate. Dit huis ligt op ongeveer 2 km van waar we nu wonen, dus het wordt niet een echt grote verhuizing. Bovendien hebben we niet veel meer dan 4 koffers, 2 handkoffers en 2 rugzakken op te verhuizen. We hebben zaterdag 27 februari de eerste koffers ingepakt en zondag 28 februari na terugkeer van de wandeling de rest. Al met al is het niet echt veel.

Dit zijn onze koffers, klaar voor de verhuizing

Maandagochtend zijn we eerst naar het hoofdkantoor van de Estate geweest om toegang als ‘residents’ te krijgen. Tot nu toe moeten we ons iedere keer als bezoeker melden en hebben we een barcode die men scant en waarmee wij toegang krijgen. Soms kost dit veel tijd, omdat er mensen voor je zijn die de papieren niet in orde hebben. Het maximum was vorige week vrijdag, toen ik meer dan 10 minuten heb staan wachten omdat iemand moeilijk deed. Omdat we nu permanente bewoner worden, kunnen we via een automatisch poortje binnen. Daarbij wordt je handafdruk gescand (dus niet vingerafdruk). Het aanvragen van de toegang viel mee qua tijd. Normaal duurt hier alles lang, maar in dit geval was het binnen een half uur voor ons beiden geregeld. Ook kunnen we nu de app van de Estate gebruiken, waarmee berichten doorkomen en waarmee we ook hulp (medisch of anders) kunnen inroepen via een noodknop. Binnen de Estate lijkt dit ietwat overdreven, want we hebben ons nog geen moment onveilig gevoeld. Er staat grote muren met prikkeldraad om de estate (zoals iedere ander estate) en bij de plekken waar mogelijk mensen zouden kunnen binnenkomen staat 24 uur per dag bewaking.

Om 10 uur konden we in ons nieuwe huis terecht en toen we daar aankwamen, was net alles in orde. We hebben met Doris (onze hulp) en Anne-Marie (de makelaar) het hele huis gecontroleerd. Uiteindelijk waren we rond de middag klaar. Het huis was een beetje kaal en we misten vooral wat schoonmaakartikelen. Toen we een dag later daarnaar vroegen, kregen we vrijwel onmiddelijk alles geleverd wat we nodig hebben. We zullen nog wel enkele zaken (vooral keukenspullen) die we zelf handig vinden, moeten kopen, maar het meeste hebben we nu.

De eerste test van de internetverbinding zag er goed uit, meer dan 100 MB. Hieronder de snelheid die ik nu (op WIFI) meet met speedtest:

Inmiddels wonen we nu al 2 dagen in dit huis en het bevalt goed. Veel meer ruimte, een mooie tuin en veel meer kookmogelijkheden (en een vaatwasser). Hieronder een eerste impressie van het huis, inclusief een aantal video’s. Wel is het nog uitzoeken welke weg nu het handigst is naar mijn werk (en welke tijd). Dinsdag ging in om 6.40 uur weg en kwam ik in een gigantisch oponthoud terecht vlak bij huis. Dit was niet echt een handige weg en tijd. Ik ben woensdag 5 minuten eerder gegaan en heb de andere uitgang van de Estate genomen (de uitgang die ik voorheen ook nam). Dit scheelde minimaal 20 minuten reistijd. Het is dus beter niet de dichtstbijzijnde uitgang te nemen, maar de uitgang aan de andere kant.

Enkele foto’s:

En hieronder video-opnames van het huis:

De garage en voordeur:

play-sharp-fill

De zijkant van het huis:

play-sharp-fill

De achtertuin:

play-sharp-fill

De benedenverdieping:

play-sharp-fill

De Masterbedroom met badkamer:

play-sharp-fill

De logeerkamers met eigen badkamer:

play-sharp-fill

De study of domestic met eigen sanitair:

play-sharp-fill