Krugerpark maart 2021

We besloten dit weekend naar het Krugerpark te gaan. Het Krugerpark is ongeveer 4 uur rijden van ons huis. Er zijn niet veel toeristen, daarom is het nu een goede tijd daar te gaan kijken. Het nadeel is dat er nog bladeren aan de bomen zitten, zodat het wildspotten wat lastiger is. We besloten daarom zaterdagochtend vroeg weg te rijden en dan ’s middags zelf door het park te rijden. We hebben een hotel net buiten het park geboekt (bij de Kruger gate), zodat we de volgende (zondag) ochtend zeer vroeg met een georganiseerde kleinschalige safari mee kunnen. Deze georganiseerde safari vertrekt om 5.30 uur, omdat je de meeste dieren ’s ochtends vroeg ziet. Deze duurt dan de hele ochtend (maar je kunt ook een hele dag boeken). Wij hebben alleen de ochtend geboekt, omdat we ’s middags terug moeten rijden naar huis.

Zaterdag waren we nog voor de middag in het Krugerpark (via de Malelane gate). Het doel was door het park te rijden naar de Kruger gate, waar ons hotel is. Dit is ongeveer 80 km, maar met omwegen kan het verder worden. En we hadden geluk, binnen 15 minuten hadden we de eerste olifanten gespot en vervolgens hebben we tientallen olifanten gezien. Daarnaast zie je altijd wel verschillende typen antilope, waaronder de impala. We hebben ook enkele zebra’s en giraffes gespot. Uiteindelijk waren we om ongeveer 4 uur weer uit het park en zijn we naar het hotel gegaan.

De volgende ochtend werden we opgehaald door een half-open safari-voertuig, waar 9 passagiers en een chauffeur in konden. Deze was mooi gemaakt, want de achterste rijen zaten hoger dan de voorste rijen. Gelukkig (voor ons) zat deze niet vol en waren we in totaal met 5 passagiers. En wat hadden we een geluk, we hebben de gehele ‘big five’ gespot die ochtend. Vooral het zien van de neushoorn en luipaard zijn zeldzamer. De leeuwen was behoorlijk uniek, ze liepen gewoon voor onze auto te paraderen.

Daarnaast hebben we diverse andere dieren gespot, waaronder ook nijlpaarden, giraffes, zebra’s, en veel antilopes. Ook een eland en nog enkele andere antilopes. En daarnaast natuurlijk verschillende vogels en ook nog 2 schildpadden.

Hieronder de foto’s. Vooral het luipaard en de neushoorn zijn een zoekplaatje. De neushoorn hebben we slechts enkele seconden gezien, maar lang genoeg om zeker te weten dat het een neushoorn was. Het luipaard lag in een boom, door het bladerdek kon je deze zien liggen.

« van 2 »

Als extraatje nog een keer de big five:

De olifant die bijna direct na aankomst voor ons de weg overstak
Een stuk verder liepen 2 leeuwen rustig over de weg te paraderen
Een groep buffels, waaronder deze stier, liep vlak langs de weg te grazen
Een neushoorn banjerde door het struikgewas niet al te ver van de weg, maar hij verdween al snel achter de struiken
En als laatste lag er een luipaard achter het bladerdek verscholen in de boom, pal naast de weg