Vakantie in Nederland in Juli

Afgelopen dinsdag zijn we met vlucht KL592 naar Nederland vertrokken. Ons eerste bezoek aan Nederland in een half jaar. Het is de eerste keer dat mijn vlucht niet geannuleerd is en we dus gewoon zonder gedoe vertrokken. Op zondag hadden we al een PCR Test ondergaan (uitslag negatief) en dinsdagochtend nog eens een sneltest (uitslag ook negatief). Een collega heeft ons naar het vliegveld gebracht, parkeren is er nogal duur en het is niet zo veilig. Als tegenprestatie moeten wij dubbelzoute drop voor hem meebrengen, dat is namelijk moeilijk te verkrijgen in Zuid-Afrika. En hij vindt dat erg lekker.

Op het vliegveld werden wij meerdere keren gecontroleerd op het hebben van een negatieve PCR test, maar alles was goed en we konden dan ook zonder probleem aan boord. Het was erg rustig op het vliegveld, er waren maar weinig vluchten zo laat (23 uur).

Uiteindelijk kwamen we woensdagochtend in de loop van de ochtend in Amsterdam aan, na een rustige vlucht in een halfvol vliegtuig. Na aankomst werden we door mensen van de GGD nog eens gecontroleerd op de negatieve testresultaten. We hadden ook al een quarantaine verklaring in moeten vullen en deze moesten we al in Johannesburg aan het vliegtuigpersoneel afgeven.

Paul haalde ons op vanaf Schiphol. We hadden nog even tijd om een kop koffie te drinken en daarna zijn we vertrokken richting Heeswijk Dinther, waar we voor de hele periode een huisje gehuurd hebben. Hier moeten we eerst 5 dagen in quarantaine en in die periode mogen we alleen daar verblijven en zelfs niet naar de supermarkt. Bij aankomst heeft Paul dan ook eerst boodschappen voor ons gedaan in de plaatselijke Jumbo. Zelf hadden we al een bezorging geregeld voor vrijdag, zodat we de hele periode genoeg te eten hebben.

Na een goede nachtrust werden we op donderdag al gelijk nagebeld over de verplichte quarantaine. Alles was verder oké, maar er kan dus ook een fysieke controle plaatsvinden, en de boete is niet mals, 339 euro pp.

Inmiddels hebben we ook een afspraak voor een PCR test en wel op maandag om 11 uur in Uden. Als deze test negatief is, mogen we onze quarantaine beëindigen. Maar de uitslag kan 48 uur duren, werd gezegd. Hopelijk is dat sneller, onze ervaring is dat het nagenoeg altijd binnen 24 uur is en vaak zelfs binnen 12 uur.

We komen dus hopelijk dinsdag uit quarantaine. De bedoeling is dinsdag richting Zeeland te gaan, Louis moet nog in Rilland zijn en Tineke wil graag in Heinkenszand op bezoek. Daarna gaan we de familie en natuurlijk onze jongens in Eindhoven bezoeken. Eindhoven is dichtbij, 25 minuten rijden van hier. Daar zullen we allicht een paar keer op bezoek gaan.

Ook hebben we al een eerste vaccinatie ingepland, dat gaat op vrijdag 16 juli gebeuren. De tweede vaccinatie staat in Augustus gepland, maar we hopen deze te kunnen verzetten naar begin September. De bedoeling is dan weer kort naar Nederland te komen, vooral voor de vaccinatie. Maar door de verplichte quarantaine van minimaal 5 dagen is kort nooit heel erg kort.