Bezoek aan Nederland

Inmiddels zijn we al weer terug in Zuid-Afrika. We zijn op vrijdag 18 maart naar Nederland gevlogen (met aankomst op zaterdag 19 maart). Ons eigen huis in Heinkenszand was net leeg en daarom konden we daar overnachten. Het was even wennen weer in ons eigen huis te zijn, maar dat wende snel. Op dinsdag kregen we weer kijkers om het huis te huren, dus die hebben we ook nog even ontmoet. Uiteindelijk hebben deze mensen ook het huis gehuurd, met 30 maart al als ingangsdatum. Daarom moesten we op zoek naar een onderkomen voor de laatste dagen van ons verblijf in Nederland. Gelukkig vonden we nog een plek in een B&B in Heinkenszand zelf. We hebben dus dit keer de hele periode in Heinkenszand geslapen.

De vlucht was ook anders dan hiervoor. Het vliegtuig zat weer helemaal vol. Bovendien was de bemanning niet erg verzorgend en we hebben ook geen enkele vluchtinformatie uit de cockpit ontvangen. We waren wel gewoon op tijd in Amsterdam en Rinse was daar met onze auto.

Op zondag zijn we in Oldemarkt op bezoek geweest (ouders), maar de volgende dagen heb ik gewoon gewerkt en ben ik ook een dag in Rilland op bezoek geweest. Op donderdag promoveerde onze neef Harm-Jan in Enschede en daarom zijn we ’s morgens via Eindhoven (de jongens gingen ook mee) naar Enschede gereden. Het was leuk weer eens zo’n ceremonie bij te wonen en na afloop hebben we lekker gegeten in een restaurant in Hengelo.

Wel viel het wat tegen om met 5 (lange) mensen in een kleine Sirion te reizen. Dat hadden we eerder die week al bedacht en inmiddels zijn we in het bezit van een iets grotere auto met wat meer moderne snufjes. We leggen, wanneer we in Nederland zijn, nogal een afstand af en ook regelmatig met 5 mensen. Een grotere auto is dan toch wat comfortabeler. De auto hebben we maandag 21 maart bekeken en deze konden we dan op zaterdag 26 maart ophalen (Hyundai Kona). De auto staat weer op naam van Koen, wij kunnen, omdat we geen inwoner van Nederland zijn, geen auto op onze naam hebben. En wanneer wij niet in Nederland zijn (het grootste deel van het jaar), kunnen de jongens de auto gebruiken. Hij staat dan ook in Eindhoven.

Op de maandag na aankomst hebben we ook meteen de boosterprik gehaald. Het is net 6 maanden geleden dat we onze tweede vaccinatie hebben gehad en dit was ook een van de redenen om dan op dit moment naar Nederland te komen. In Zuid-Afrika kunnen we wellicht nu ook een boosterprik krijgen, maar lang was dit niet mogelijk.

Op zaterdag 26 maart zijn we het grootste deel van de dag in Eindhoven geweest. De jongens moesten nog wat spullen hebben en we hebben daar gegeten (en ook gekookt). Op zondag 27 maart zijn we op bezoek geweest in Balkbrug en Oldemarkt, met de jongens dit keer ook. We stonden nog bijna in de file achter de gecrashte Lamborgini, maar gelukkig konden we net voor de file af om richting Balkbrug te rijden.

De tweede week heb ik weer grotendeels gewerkt en ook weer 2 dagen in Rilland gezeten. We moesten woensdag ook verhuizen, van ons eigen huis naar de B&B. En we hebben natuurlijk nog even sneeuw gehad op vrijdagochtend. Vrijdag hebben we ook geluncht bij een collega. Hij komt binnenkort met zijn vrouw naar Zuid-Afrika, eerst om de maisproefvelden te bekijken en daarna gaan we gezamenlijk een paar dagen naar het Krugerpark.

De twee weken waren zo snel om en op zaterdag zijn we weer naar Eindhoven gereden, daar wat klusjes gedaan en weer gegeten en daarna heeft Koen ons naar een hotel in Hoofddorp gebracht.

De volgende ochtend konden we met de shuttle van het hotel naar Schiphol. Hier werd duidelijk dat voor het hotel COVID niet meer speelde. de shuttle zat tjokvol (inclusief gangpad), dit terwijl vorig jaar men altijd maar een paar mensen in de shuttle vervoerde. Als er iemand COVID in de bus had, dan heeft iedereen het nu.

De vlucht naar Johannesburg zat ook weer vol. We vertrokken wat laat, omdat het vliegtuig aan was gekomen uit Paramaribo en helemaal doorzocht moest worden door de douane. Daardoor kwamen we bijna 30 minuten te laat aan in Johannesburg. En toen bleek dat de bemanning niet de juiste COVID papieren had ingevuld voor de vlucht en moest daar ook nog op gewacht worden voor we het vliegtuig uit konden. Uiteindelijk kwamen we daardoor een uur later dan verwacht thuis aan (23.30 u) en zijn we gelijk ons bed in gedoken.

Ik moest weer werken maandagmorgen en ik sta dan altijd om 05.45 uur op en vertrek 06.30 u. Wanneer ik later vertrek, kom ik in de file terecht van ouders die hun kinderen naar school brengen en dat kan mijn reistijd meer dan verdubbelen.

Al met al wat het goed weer even in Nederland te zijn, ondanks de kou van de laatste dagen. Bij aankomst in Johannesburg regende het ook, maar de temperatuur ligt dan toch een graad of 15 hoger. Maandag was een regenachtige dag, maar vanaf dinsdag schijnt de zon weer en halen we weer temperaturen boven de 25 graden. Korte broeken weer dus.