Eindelijk ook eens cheetahs gezien

Vorige week was een collega van mij over vanuit Nederland om maisproefvelden te bekijken. Omdat het weekend erna een lang weekend was (1 mei wordt op maandag 2 mei gevierd), leek het me wel leuk hem en zijn vrouw uit te nodigen voor een bezoek aan het Krugerpark. Uiteindelijk zijn zij dan ook samen naar Zuid-Afrika gereist, met natuurlijk de pech dat op de dag van vertrek gestaakt werd op Schiphol. Uiteindelijk kwamen ze ruim 4 uur te laat in Johannesburg aan, midden in de nacht dus. Het leek me geen goed idee om hen op die tijd op te halen (dat was bij de normale aankomst wel het geval), in overleg hebben ze daarom een hotel op het vliegveld van Johannesburg gereserveerd en heb ik hen zondag aan het eind van de ochtend opgehaald. Zijn vrouw bleef bij Tineke de hele week, terwijl wij van maandag tot vrijdag maisproefvelden hebben bekeken (we hebben ruim 2000 km gereden).

Op zaterdagochtend zijn we dan vertrokken naar het Krugerpark. We waren net voor de middag in het Krugerpark en we hadden veel geluk, binnen een half uur hadden we al een neushoorn gespot. Helaas had deze geen volledige hoorn meer.

Uiteindelijk hebben we deze zaterdag nog vele dieren gezien. Van de big 5 hebben we de olifant, buffel en neushoorn gespot. We hadden een huisje in Pretoriuskop rest camp gehuurd. Daar hebben we ’s avonds gebraait.

De volgende ochtend zijn we weer relatief vroeg vertrokken. En die dag hadden we nog meer geluk. Eerst zagen we 2 neushoorns, redelijk goed zichtbaar tussen de bomen. en vervolgens hebben we ook nog een luipaard en 2 cheetahs gespot. Het luipaard lag in een boom en was niet erg goed te zien, ook al omdat er veel auto’s voor stonden, maar de cheetahs waren vlakbij en poseerden bijna voor de camera:

We zijn naar het noorden tot Satara rest camp gereden en vandaar weer terug naar Pretoriuskop rest camp. We wilden ’s avonds gaan eten in het restaurant aldaar. Volgens Google Maps was er een restaurant, maar dat bleek alleen een Wimpy te zijn, zeg maar een veredelde McDonalds, die absoluut niet wisten wat glutenvrij was. Tineke kon uiteindelijk alleen een stuk vlees eten, want ze hadden verder niets waar geen gluten in zat. Zelfs in de kampwinkel was er nauwelijks iets te krijgen wat ze kon eten. Dus dat doen we daar geen volgende keer. We slapen in juli weer in dit kamp met onze kinderen, maar dan zullen we wel zelf eten meebrengen voor 2 dagen.

De volgende ochtend hebben we alles weer ingepakt en hebben we nog een route door het park gereden. Het doel was rond de middag bij Crocodile bridge te zijn en dat is uiteindelijk ook gelukt. Bij het kruisen van een rivier wees een andere bezoeker ons op een luipaard dat op een steen lag te zonnen.

Die kon je met het blote oog zien, als je het wist. Maar op de foto (en met de verrekijker) is het goed te zien, We zijn nog langs een mooi uitzichtpunt gereden en ook daar hadden we weer geluk, in de verte was alweer een neushoorn te zien. In totaal hebben we dus 4 neushoorns gespot dit keer.

Op dit uitzichtpunt stonden ook een groepje Nederlanders, waarmee we nog even gepraat hebben. Uiteindelijk hebben we weer veel dieren gespot, eigenlijk alleen de leeuw niet. We hebben een keer bij 2 auto’s gestaan die een leeuw zagen, maar dan moest je erg goed kijken tussen het lange gras. En bovendien bleven deze auto’s precies op dezelfde plaats staan, zodat niemand anders het goed kon zien. Ik heb ze gezien, maar kon er met geen mogelijkheid een foto van maken.

De terugweg was erg druk. Omdat het een vrije dag was, waren er weer veel mensen onderweg en bovendien was het het einde van de schoolvakantie. En net voor we van de snelweg afgingen, was er een ongeluk gebeurd en hebben we nog bijna een half uur in de file gestaan, 2 km. voor de afrit naar ons huis.

Al met al was het weer een geslaagd bezoek, met bovendien mooi weer (25 graden overdag) en veel zon. In ieder geval een stuk beter weer dan 2 weken ervoor met Pasen. Een impressie van alle dieren die we gezien hebben staat hieronder.

« van 3 »