Naar Nederland

Komende week heb ik een congres in Praag met Limagrain managers. We reizen daarom morgenavond van Johannesburg naar Amsterdam en brengen het weekend door in Oldemarkt. Tineke gaat ook mee en blijft dan de hele week in Nederland. Ik vertrek maandagochtend richting Praag en kom vrijdag terug. Op zondag vliegen we dan weer terug naar Zuid-Afrika. Die zondag gaan Tineke’s ouders met ons mee. Ik heb namelijk eind juni weer een vergadering in Europa en op deze manier kunnen ze een paar weken bij ons blijven en hebben ze begeleiding bij de reis. Ze zij benieuwd om te zien waar we wonen. Maar de reis vinden ze ook wel spannend. Zondag komen de kinderen op bezoek, zodat we hen ook nog even zien en zij opa en oma ook nog eens zien.

Hopelijk valt de drukte op Schiphol volgende week mee. Wel hebben we voor de reis met pa en ma speciale begeleiding aangevraagd voor de wandeling over het vliegveld. We moeten te voet een behoorlijke afstand afleggen, dus enige ondersteuning voor pa en ma kan geen kwaad. We reizen zondagochtend van Oldemarkt naar Schiphol,  dus we moeten vroeg weg, zo rond 5 uur. Onze vlucht is om 10.45 uur (KL591).

De afgelopen week hebben we hier weer prachtig weer. De maximum temperaturen komen weer boven de 25 graden uit. ‘S nachts is het wel fris, minima soms van 5 graden. Binnen is het overdag inmiddels kouder dan buiten. Iedereen loopt hier weer ’s ochtends met een jas aan, ook binnen. De Zuid-Afrikanen hebben het over winter, maar ik zeg dat ze bevoorrecht zijn met zo’n winter, op dit moment is het hier weer warmer dan in Nederland en de zon schijnt uitbundig. Alleen wanneer het bewolkt is, blijft het overdag ook koud. Gelukkig gebeurt dat niet zo vaak.