Wandelen op de Hedianga Boerderij in Pretoria

Het is hier inmiddels al weer zomer, alhoewel het officieel pas de lente is. De temperatuur komt sinds begin september al vaak tot de 30 graden of hoger en het is over het algemeen zonnig. We noemen het nu een koele dag wanneer de temperatuur niet tot de 25 graden komt (en dan trekken we een vest aan). Dit gebeurt wanneer er wat bewolking is, maar tot nu toe hebben we nog geen drup regen gehad.

De temperatuur (in rood) tot nu toe in September

Op 4 september vierde ik mijn verjaardag en besloten we ’s ochtends te gaan wandelen op een boerderij hier dichtbij. Op deze boerderij zijn wandelingen van 5, 10 en 15 km. uitgezet en we besloten de 10 km te doen. De wandeling was niet echt eenvoudig, ten eerste was het behoorlijk heuvelachtig en rotsig, ten tweede was het toch al behoorlijk warm. We vertrokken rond half negen, maar het werd al snel behoorlijk warm. Uiteindelijk waren we rond half twaalf terug bij het beginpunt. Omdat deze boerderij dicht bij ons woonadres ligt, konden we de estate waar we woonden ook vanaf enkele punten zien. Onze estate is goed herkenbaar door de golfbaan. De boerderij lag wat hoger en daardoor hadden we dat uitzicht.

Hieronder wat impressies van de boerderij. We hadden verwacht wat meer dieren te zien, maar behoudens wat koeien en impala’s op de aangrenzende boerderij hebben we niet zoveel gezien. Vorig jaar wilden we ook al eens op deze boerderij wandelen, maar toen werd er gewaarschuwd dat er een luipaard op de boerderij gesignaleerd was en besloten we er maar niet te gaan wandelen. Blijkbaar was dit niet meer zo, want we vonden daar geen enkel bericht meer over.