Bezoek aan de Dutch market en Dinokeng game reserve

Via Facebook lazen we dat er op zaterdag 27 augustus een Dutch market was hier vlakbij. Deze markt is bij de Meerpaal, aftreeoord en sorgsentrum (https://meerpaal.co.za/). Dit is dus een soort bejaardencentrum voor vooral mensen met Nederlandse roots, in de vorm van een estate. We waren hier al wel eens lang gereden, maar nog nooit binnen geweest.

We besloten dus naar deze markt te gaan:

Als Nederlander is dit Afrikaans goed te begrijpen, denk ik.

Het was erg druk toen we er aankwamen en we stonden even in de rij om binnen te komen. Er waren ook mensen met oranje t-shirts, en dat waren lang niet altijd Nederlanders. De markt zelf was niet zo aan ons besteed, je kon van allerlei Nederlandse producten kopen, maar daar hadden we geen behoefte aan. Maar er was ook een kraam van onze kaasmaker, de enige die goed smakende goudse kaas maakt. We hebben dus gelijk weer een stuk gekocht en deze heeft tenminste smaak. De meeste kaas die je hier koopt heeft niet echt veel smaak.

Tineke is ook nog even in het echte zorgcentrum geweest om te vragen of ze ook vrijwilligers nodig hadden. Het blijkt dat ze eigenlijk nooit met vrijwilligers werken, maar ze zouden nog eens overleggen.

Op zondag zijn we vervolgens naar Dinokeng game reserve geweest. Dit park ligt net ten noorden van Pretoria en naar zeggen zouden ze de big five huisvesten. We waren er al eens eerder geweest en hadden toen bijzonder weinig gezien. Collega’s van mij waren er echter enthousiast over, dus daarom gingen we nog eens kijken. We hebben hier een paar uur rondgereden, maar hebben maar weinig van de big five gezien. Alleen de neushoorn hebben we gespot (en zelfs 5), we hebben echter zelfs geen olifant of buffel gespot. De neushoorns hadden alle nog wel de hoorn. Wellicht had het deels ook met de warmte te maken, het was overdag al weer bijna 30 graden die dag.

Hieronder een aantal foto’s van ons bezoek: