Wandelen in de game reserve

Bijna ieder weekend wandelen we wel door de game reserve hier in de estate. Tineke wandelt er ook nog vaak door de week trouwens. Het is altijd weer afwachten welke dieren we zien. Onlangs hoorden we dat er een zwarte impala was geboren. Dat is een mutatie die af en toe spontaan ontstaat binnen de impala’s. Ik besloot daarom dit keer eens de camera mee te nemen om te kijken of we de zwarte impala ook konden vinden.

Inmiddels heeft het enkele keren goed geregend en staan alle meertjes weer vol water. We hebben echter in december nog niet veel regen gehad (35 mm, vorig jaar hadden we ruim 200 mm in December), waardoor het ook redelijk droog is en we niet door de modder hoefden te baggeren. Het wandelen moet trouwens ’s morgens vroeg gebeuren, later op de dag kan het erg warm worden, behalve als er bewolking is. In dit geval vertrokken we rond 8 uur en bij terugkomst (rond 10 uur) was het 25 graden. En het was dus redelijk bewolkt, zonder bewolking kan het al tegen de 30 graden lopen op dat tijdstip.

Al snel zagen we een groep impala’s en hier liep het zwarte impalakalf ook tussen. Omdat er veel kleine kalfjes waren, zijn de impala’s echter schuw en lopen ze weg wanneer je dichterbij komt. Het was dan ook nog vrij lastig zo dicht in de buurt te komen om een goede foto te maken, ook al omdat het kalf vooral tussen de grotere dieren liep. Ik heb een paar redelijke foto’s kunnen maken, maar ik kon het zwarte kalf niet echt alleen op de foto krijgen.

Het zwarte impala kalf

Ik heb de meeste dieren die we zagen wel op de foto gezet, inclusief mongoose en een aantal vogels, maar dat was al weer buiten de game reserve, op de de golfbaan. Hieronder een impressie van de dieren die we gezien hebben. De antilopes die we zagen waren: Impala, blesbok, springbok, nyala, sabelantilope, waterbok en duiker.

« van 2 »
Inmiddels hebben we een betere foto, een paar weken later, met behulp van Koen en Rinse