Zondagochtend in Rietvlei Nature Reserve

Ik heb een digitale spiegelreflex camera van Koen overgenomen. Daar heb ik hier nog een redelijke zoomlens bij gekocht en deze wilde ik graag testen hier in de buurt.

We lezen veel berichten over de dieren in het Rietvlei Nature Reserve (waaronder cheetahs), dat hier slechts 25 minuten vandaan ligt (aan de rand van Pretoria). We besloten daarom dit reserve weer eens te bezoeken (we waren er al eerder geweest). Omdat het zo warm is, moet je vroeg zijn, dus we zijn om 5 uur opgestaan en waren om 5.45 uur in het park. We hebben vele dieren gezien, waaronder een jakhals en 5 neushoorns. En vele vogels. Een hele typische vogel is de long tailed widow bird, in het Nederlands Hanenstaartwidavink. Als je deze vogel ziet vliegen, lijkt het heel apart, vooral door zijn lange staart. Het lijkt erop dat deze vogel niet zo stabiel is.

Long tailed widow bird

We hebben meerdere rondes in het park gereden, maar hebben helaas de cheetahs niet gezien. We hebben ook gepubliceerde foto’s van serval katten gezien, maar waarschijnlijk kom je deze eerder tegen de avond tegen. Hieronder wel een impressie van alle dieren en vogels die we gezien hebben.

« van 2 »