Binnenkort naar Kaapstad

We zijn inmiddels al weer enkele weken terug in Pretoria. De terugvlucht verliep zonder problemen. Wel ontmoeten we in het vliegtuig een kranige Nederlandse vrouw van 89 jaar die al 54 jaar in Johannesburg woonde. Haar man was enkele jaren geleden overleden, maar zelf reist ze nog regelmatig naar Nederland. Ze was bovendien niet verknocht aan Zuid-Afrika, maar zou volgens mij het liefst weer in Nederland wonen. Haar kinderen woonden echter deels nog in Zuid-Afrika, maar van haar kleinkinderen woonden er wel een paar in Nederland.

Het is hier inmiddels volop zomer. De temperatuur overdag komt vaak boven de 30 graden uit, en af en toe vallen er onweersbuien met redelijk wat regen. Wandelen moet je nu ’s ochtends vroeg doen, want na 10 uur is het meestal te warm. Het zwembad in onze tuin heeft inmiddels een temperatuur van 27 graden, lekker dus om er in te zwemmen (dobberen) en dat doen we ook in het weekend.

Op de boerderij zijn we ook volop aan het zaaien, de eerste gezaaide mais groeit nu hard en in de kas bloeit de eerste mais al. Tegelijkertijd zaaien we nu nog eens uit, zodat we spreiding van de bloeitijd hebben voor het werk en bovendien de mais niet rond de kerst bloeit. Om dat te voorkomen moeten we niet in Oktober uitzaaien. Vorige week hadden we een zeer droeve gebeurtenis op de boerderij. Cobus, een van mijn naaste collega’s, was aan het zaaien toen hij op het veld een hartaanval kreeg. Hulp mocht niet meer baten en hij is helaas overleden. Wij als naaste collega’s waren en zijn in shock achtergebleven. Hij laat een vrouw en een dochter van 5 jaar na. Het werk moet gewoon doorgaan, maar in gedachten zijn we allemaal bij Cobus. Op 26 november gaan we hem herdenken op de boerderij met alle collega’s.

Komend weekend (20 november) vertrekken we voor een paar dagen naar Kaapstad, als een korte vakantie. We vliegen zaterdagmorgen naar Kaapstad (een vlucht van ongeveer 2 uur) en daar hebben we een auto en een appartement gehuurd. Op woensdag 24 november vliegen we dan tegen de avond terug naar Johannesburg. We kunnen niet alles in Kaapstad zijn in deze 3 dagen, maar willen in ieder geval Robben eiland, Table Mountain en Kaap de goede hoop bezoeken. Bovendien hebben we een walvis spot tour geboekt (per catamaran) vanuit Hermanus. Ook hopen we Boulders beach te bezoeken, daar zitten veel pinguïns. Kortom, veel plannen voor deze korte vakantie. We hopen er echter in juli terug te komen, we zijn nu een campertour met onze jongens aan het organiseren (in hun zomervakantie) en willen dan naar Kaapstad rijden (en terug). Het verslag van ons uitstapje voeg ik de volgende keer toe.