Bezoek aan Rietvlei nature reserve

Op ongeveer 30 minuten rijden van ons huis ligt het Rietvlei nature reserve. Op zondagochtend zijn we daar gaan kijken. In dit park worden ook Rhino’s (neushoorn) gehouden en deze hebben we nog niet gezien.

Vanwege corona-maatregelen mag je er alleen in je eigen auto rondrijden (normaal zijn er ook wandelingen en georganiseerde tochten), Verder zijn alle picknickplaatsen gesloten. We hebben daar een paar uur rond gereden en hebben wat wild kunnen spotten. Door het lange gras was het niet altijd eenvoudig. We hebben vooral zebra, struisvogel, buffel en verschillende antilopes gezien. Uiteindelijk hebben we ook heel kort een Rhino gezien, maar deze verdween als snel weer tussen de struiken. Het was dan ook niet mogelijk deze op een foto vast te leggen.

Na afloop hebben we gegeten in het Blos Cafe, ergens op de terugweg. Dit was mooi cafe, waar men ook glutenvrije gerechten aanbood. Het eten was hier lekker en koste maar liefst 240 rand (inclusief fooi). Omgerekend is dit 13,52 euro. Dit is dus voor 2 gerechten, inclusief een literfles bruisend water.

Hieronder wat foto’s van dieren en een blik op het meer in het park (het is een stuwmeer eigenlijk).