Uit eten en glutenvrij

Wanneer je hier uit eten gaat, verbaas je je vooral over de prijzen. Het uit eten gaan is hier spotgoedkoop. We gaan nu regelmatig met z’n tweeën uit eten, het kost ons vaak maar 15-25 euro (omgerekend), voor 2 personen samen. Een goede biefstuk van 300 gram kost hier vaak maar 7 euro, soms zelfs maar 5 euro.

Het glutenvrij eten is een andere zaak. Vaak is het maar matig bekend en soms kent men het zelfs niet. Vaak is er ook niets op de kaart vermeld en moet je veel doorvragen. Tot nu toe is het echter nog altijd goed gegaan, al is de keuze voor Tineke soms zeer beperkt. Slechts in een enkel geval zijn we weer weggegaan, omdat niemand iets van het glutenvrij begreep.

Het clubhuis hier in de wijk is een uitzondering, daar heeft men zelfs glutenvrije pasta.

Vorige week zijn we naar Greytown geweest. Daar zit je meer echt in Afrika en geen enkel restaurant kon ons daar ook maar iets vertellen over glutenvrij. Over het algemeen wist men totaal niet wat we bedoelden, ook al omdat ze vaak niet goed Engels spraken. In één restaurant hebben we zelfs direct met de kok gesproken, maar hij begreep ons ook niet. Door voor veilige zaken te kiezen, heeft Tineke toch wat kunnen eten en uiteindelijk is het allemaal goed afgelopen.

Duidelijk is wel dat glutenvrij uit eten gaan zeker in de minder ontwikkelde streken van Zuid-Afrika lastig kan zijn.