Bezoek aan het Krugerpark mei 2021

We hadden al enkele weken geen grote uitstapjes meer gemaakt en besloten daarom maar weer eens een safari in het Krugerpark te maken. De vorige safari was erg goed bevallen en we besloten daarom ook weer gebruik te maken van dezelfde gids. Wel wilden we nu een hele dag safari maken, om wat meer kans te maken veel wild te zien.

We vertrokken daarom op zaterdagochtend rond 8 uur richting het Krugerpark (4 uur rijden). Kort na de middag reden we via Crocodile Bridge het Krugerpark binnen en vervolgens zijn we langs een rivier aan de oostkant van het park riching Lower Sabie en Skukuza naar Phabeni gate gereden. Daar kwamen we net na 17 uur aan (het park sluit om 17.30 uur, maar dan is het in de winter ook nagenoeg donker). We moesten vandaar nog 20 minuten naar ons hotel in Hazyview rijden. Ik had een hotel gevonden dat redelijk wat glutenvrije gerechten op het menu had staan. Dit bleek ook te kloppen en we hebben daar 2 avonden heerlijk gegeten (we bleven tot maandag omdat we zondag de hele dag een safari maakten).

Zaterdagmiddag hebben we al veel dieren gezien, waaronder een luipaard die vlak langs onze auto liep, olifanten die langdurig de weg blokkeerden en ook veel bavianen. De foto’s vind je aan het eind van dit verhaal.

Zondagochtend werden we al om 5.30 uur opgehaald door de safari-auto. We zijn vervolgens naar de Kruger gate gereden, omdat deze sneller bezoekers afhandelt (het is iets verder rijden dan de Phabeni gate). Toen we het park binnen reden, werd het net een beetje licht. Het was nog erg fris en we waren blij dat we onze softshells aan hadden. Vervolgens zijn we kriskras door het park gereden en hebben redelijk wat dieren gezien, waaronder deze keer iets meer foto’s van een neushoorn (alhoewel achter de struiken). Ook zagen we een troep wilde honden die op jacht waren, enkel hyena’s met jongen en vele anderen. Het best kun je de foto’s hieronder bekijken.

De hele lijst van dieren die we zo konden identificeren is als volgt (excuses dat sommige namen in het Engels en sommige in het Nederlands zijn):

warthog
vervet monkey
giraf
impala
baviaan
dwarf mongoose
kudu
krokodil
olifant
luipaard 
nijlpaard
buffel
wilde hond
gevlekte hyena
zebra
witruggier
southern ground hornbill
yellowbilled hornbill
african fish eagle
neushoorn
blue wildebeast
klipspringer
blauwstaart gestreepte skinkhagedis
afrikaanse gestreepte skinkhagedis
blauwkeelagame
martial eagle
flap-necked chameleon
getande doosschildpad
yellowbilled stork
waterbok
malacietijsvogel
Afrikaanse havikarend

Een korte video van de olifanten die de weg voor ons blokkeerden. Die toeter je niet aan de kant:

play-sharp-fill

Een selektie van de foto’s vind je hieronder:

« van 4 »