Wisseling van de wacht

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een verhaaltje geschreven heb op ons blog. Het is niet dat er niets gebeurd is, maar de tijd ontbrak gewoonweg.

Op 8 augustus hadden we hier wisseling van de wacht. Rinse en Paul moesten terug, terwijl Koen met hetzelfde vliegtuig aankwam. Na de verplichte 2 testen op zaterdag en zondag (waarbij beiden gelukkig negatief waren), hebben we Rinse en Paul ’s avonds naar het vliegveld gebracht. Toen zij door de security waren (tot zover konden we mee), hebben we op een bankje zitten wachten tot Koen door de uitgang naar buiten kwam. Dit duurde ongeveer 1,5 uur. Daarvoor hadden we al app-contact met hem gehad, dus we wisten dat hij onderweg was. Ondanks dat Rinse en Paul in hetzelfde vliegtuig gingen, hebben ze Koen niet gezien. De uitstappende in instappende passagiers worden strict gescheiden. Rond half tien kwam Koen uiteindelijk als één van de eerste passagiers door de deur. We zijn daarna met hem teruggereden naar Pretoria en waren nog voor half elf weer thuis.

De reis naar Johannesburg had Koen behoorlijke stress opgeleverd. Hij was op vrijdagmiddag getest bij testenvoorjereis.nl. Je hoort binnen 24 uur je uitslag te hebben, maar zaterdagavond had Koen nog geen uitslag. Dit hadden wij enkele weken daarvoor ook, maar wij ontvingen uiteindelijk ’s avonds om 21 uur de uitslag. Koen had echter op zondagochtend nog steeds geen uitslag. Ik was inmiddels al met Koen aan het appen om zijn vlucht eventueel een dag uit te stellen, maar via de telefoon probeerde hij nog eens om de uitslag te vragen. En warempel, om 8 uur kwam de uitslag uiteindelijk om 8 uur binnen, 2,5 uur voor de vlucht. Hij was toen al op Schiphol en kon deze uitslag vervolgens bij de GGD laten printen en zo kon hij alsnog inchecken op de vlucht naar Johannesburg.

De rest van de week moest ik werken en hebben Tineke en Koen samen de winkels en de wijk verkend, te voet en per auto.

Het eerste weekend hadden we niet echt iets gepland, maar een collega raadde mij aan eens naar het Rhino en Lion park te gaan. Dit park is ongeveer op 1 uur rijden van ons huis. Dat hebben we dan ook op zondag gedaan en hier hebben we toch behoorlijk wat dieren kunnen spotten, inclusief dus leeuwen en neushoorns. Hieronder een foto-impressie van dit park.

« van 2 »

De tweede week van Koen’s verblijf moest ik weer werken, maar vanaf donderdag zouden we naar het Krugerpark gaan (tot zondag, dus totaal 4 dagen). De belevenissen daar kun je in het volgende blog lezen.