Pa en ma op bezoek in Zuid-Afrika

Omdat we binnen 4 weken 2 x naar Nederland reizen, was het een mooie gelegenheid om pa en ma mee te nemen naar Zuid-Afrika, zodat ze kunnen zien waar we wonen. We zijn dan ook op zondag 5 juni heel vroeg weggereden uit Oldemarkt om naar Schiphol te gaan. Onze vlucht was om 10.45 uur, maar we waren al voor 7 uur bij de incheck balies. De rijen vielen wel mee, ondanks alle berichten over de drukte. En we konden zelfs met voorrang inchecken, omdat ik SkyPriority heb en dus voorrang heb bij zowel inchecken als de security. Daardoor waren we uiteindelijk binnen een half uur door alle controles heen. We hadden om assistentie gevraagd voor het vervoer naar de gate, maar omdat we zo vroeg waren, hebben we hiervan geen gebruik gemaakt. We zijn op ons gemak naar de gate gelopen en waren daar al om 8 uur. Daar hebben we gewacht tot we konden boarden (rond 10 uur).

De vlucht viel pa en ma erg mee, het is een lange zit, maar uiteindelijk waren we rond half tien ’s avonds in Johannesburg. Hier moesten we ook een redelijke afstand afleggen, maar we hebben dat op ons gemak zelfstandig gedaan. We konden hier weer gebruik maken van assistentie, maar dan hadden pa en ma in de rolstoel moeten zitten. Dat hebben we dus maar niet gedaan.

Uiteindelijk waren we tussen 23 en 23.30 uur bij ons huis in Pretoria. Na het huis vluchtig bekeken te hebben, is iedereen naar bed gegaan en lekker gaan slapen. Het was een lange en vermoeiende dag.

De volgende dag moest ik weer werken en op dinsdag ben ik ook nog richting Zimbabwe vertrokken. Tineke heeft pa en ma wat van de omgeving laten zien en ze hebben samen boodschappen gedaan. Vrijdag ben ik weer teruggevlogen uit Zimbabwe.

We hadden voor het weekend een bezoek aan het Krugerpark gepland, 2 overnachtingen in het park en 2 dagen rondrijden om dieren te spotten. Zaterdagmorgen zijn we al op tijd weggereden en we waren zo rond de middag in het park. Hier hebben we rondgereden en al wel wat dieren kunnen spotten. We overnachten 2 nachten in een huisje in het Berg en Dal restcamp, dicht bij de Malelane Gate.

Zondagmorgen zijn we ook redelijk op tijd vertrokken en deze dag hadden we geluk. We hebben die dag alle dieren van de big five gezien, waaronder 2 leeuwen, 3 luipaarden en 2 neushoorns (samen). Olifanten en buffels zie je eigenlijk altijd wel, maar de andere 3 is een stuk lastiger. De luipaarden hebben we alle 3 goed kunnen zien en ook goed op de foto kunnen zetten. Een van de leeuwen zat achter een bosje en hebben we niet kunnen fotograferen. Al met al een zeer geslaagde dag. Omdat het vrij rustig in het park was, kon je de dieren ook goed zien. Als het druk is, moet je je namelijk vaak door een kudde auto’s manoevreren.

De maandag zien we nog een stukje door het park gereden, voor we de thuisreis hebben aanvaard. Ook nu hebben we nog weer een leeuw gezien (en gefotografeerd), maar voor de rest kwamen we maar weinig dieren tegen. Uiteindelijk waren we rond 16 uur weer thuis en hebben we nog lekker gegeten bij Crawdaddy’s (steakhouse).

De tweede week was erg koud, de nachten waren zo rond de nul graden, maar overdag kwam de temperatuur toch nog weer richting de 20 graden. Buiten in de zon is het aangenaam, in de schaduw is het echter koud. Het was een rustige week en behoudens wat bezoeken aan de game reserve, is er weinig ondernomen.

Inmiddels is het al weer vrijdag en zijn we nog een week hier. Volgende week vrijdag vliegen we al weer terug naar Nederland.

Hieronder een impressie van de dieren de we in het Krugerpark gezien hebben.

« van 5 »