Bezoek aan het Rhino & Lion Park met Pa en Ma

We besloten op zondag een bezoek te brengen aan het Rhino en Lion Park. Dit park ligt op ongeveer 1 uur rijden van ons huis, tussen Johannesburg en Pretoria in. We zijn hier vorig jaar al eens met Koen geweest en hier kun je neushoorns met hoorn zien. Daarnaast zijn er nogal wat andere dieren, ook die niet in Afrika voorkomen en bovendien kun je het voeren van leeuwen, wilde honden en cheetahs meemaken.

We hebben hier eerst rondgereden om de dieren in het park te zien. We zagen vele dieren, waaronder struisvogel, blesbok, zwarte wildebeest, gemsbok, zebra, buffel, impala, sabelantilope, springbok, waterbok, eland en warthog.

Om 1 uur werden de leeuwen, wilde honden en cheetahs gevoerd, we waren er rond half een en het stond al redelijk vol met auto’s. Na het voeren van de leeuwen reden we in een lange en langzame optocht naar de wilde honden en daarna naar de cheetahs.

Na afloop zijn we naar het kamp gegaan, waar nog meer bijzondere dieren te zien waren in kooien. Hieronder waren een witte Bengaalse tijger, zwarte luipaarden en zwarte jaguars. Ook diverse vogels, waaronder een marabu stork (hadden we de week ervoor ook in het Krugerpark gezien), een ground hornbill (ook gezien de week ervoor) en een gekroonde kraanvogel.

Hieronder een impressie van een aantal dieren.

« van 3 »