Bezoek aan Nederland en terugreis pa en ma

De laatste weken zijn erg druk geweest, daarom loop ik een beetje achter met het blog. Bovendien was het blog even uit de lucht door problemen met de server.

Eind juni had ik een vergadering in Frankrijk en zijn we weer voor een week naar Nederland gereisd. We hebben tegelijk ook Pa en Ma begeleid voor hun terugreis naar Nederland. De reis verliep vlot en na aankomst op Schiphol waren we ook relatief snel door de douane. De koffer duurde wat langer, maar uiteindelijk kwam deze ook zonder problemen op de band. We hadden de auto van pa en ma in de parkeergarage staan en zijn dan met de bus naar de parkeerplaats gegaan. Na een vlotte terugreis waren we net na de middag in Oldemarkt.

Op maandagochtend ben ik weer vertrokken naar Schiphol voor een vlucht naar Lyon en dan nog een busreis van 3 uur. Twee Zuid-Afrikaanse collega’s waren ook uitgenodigd voor deze vergadering en zouden ’s ochtends met de KLM vlucht uit Johannesburg aankomen en we zouden samen dan naar Lyon vliegen. Ook zouden er 2 Nederlandse collega’s op dezelfde vlucht zitten. Ik was vrij snel door de controles, omdat ik via Skypriority kon. Mijn Nederlandse collega’s hebben ruim 2 uur nodig gehad om dezelfde security door te komen. Mijn Zuid-Afrikaanse collega’s arriveerden op tijd en hadden ruim 2 uur, maar dat bleek niet voldoende. Ze moesten van het niet-Schengen naar het Schengen gebied, maar dat heeft hen uiteindelijk meer dan 3 uur gekost en daardoor hebben ze de vlucht gemist. Ze konden gelukkig ’s avonds nog naar Lyon vliegen en zijn dinsdagochtend per auto naar onze vergader locatie in de Franse Alpen gereist. Wij kwamen met een uur vertraging in Lyon aan. We zouden met ongeveer 20 mensen per bus naar de vergader locatie reizen, maar ook hier hadden een groep mensen die uit Parijs kwamen vertraging. We hebben uiteindelijk bijna 3 uur moeten wachten tot we compleet waren en kwamen daardoor pas ’s avonds na 8 uur aan.

Op woensdag kregen we bericht van KLM dat onze terugvlucht op donderdagavond geannuleerd was. Een alternatief vanuit Lyon bleek lastig, maar er was wel een vlucht vanuit Marseille, dat op ongeveer dezelfde afstand lag. We zijn daarom donderdagmiddag met een busje (we waren met 8 mensen) naar Marseille gebracht en ’s avonds teruggevlogen naar Amsterdam. We hadden dit keer weer 1 uur vertraging, dit keer niet door de drukte, maar door een onweersbui die op onze route lag en waarvoor we moesten wachten.

Op donderdag stuurde Tineke mij een bericht dat ze alle 3 (Tineke, pa en ma) aan het hoesten waren en wellicht COVID hadden. De sneltest was echter niet zo duidelijk. Ik voelde mij ook al niet helemaal top en was wat aan het hoesten. Ik voelde mij nog echter niet echt ziek en besloot daarom toch terug te vliegen naar Amsterdam. Op vrijdagochtend vroeg heb ik dan een sneltest gedaan en deze bleek positief. Waarschijnlijk hebben we dus tijdens onze reis van Johannesburg naar Amsterdam COVID opgelopen. Of het in het vliegtuig was op in de bus naar de parkeerplaats (die was vol) weten we niet. Gelukkig is niemand van ons erg ziek geweest. We zouden deze vrijdag mijn oude locatie Rilland bezoeken, maar doordat ik positief was, kon ik helaas niet meer mee. Gelukkig kon dit worden opgevangen door mijn Nederlandse collega’s. Ik ben in isolatie in het hotel gegaan en omdat ik toch niet meer met de rest van de groep iets kon doen, besloot ik vrijdagavond maar weer naar Oldemarkt te rijden. Bovendien moesten we onze terugvlucht naar Johannesburg, die gepland was voor zondag, uitstellen. We besloten te kijken of we dan dinsdag konden terugvliegen en hebben onze tickets daarop aangepast. Gelukkig waren we maandag weer zodanig opgeknapt dat we inderdaad dinsdag wel konden terugvliegen.

Anders zouden we ook een beetje met het programma in de knoop komen, want de jongens zouden op vrijdag al naar Zuid-Afrika komen voor hun vakantie. Het plan was de week erop met een gehuurde camper erop uit te trekken.